Wie zijn BIJ Advocaten

Barbara Zwezerijnen en Jolien Weijers

Frisse blik op de advocatuur

BIJ Advocaten bestaat uit Barbara Zwezerijnen en Jolien Weijers. Beide advocaten hebben jarenlange ervaring en combineren grondige actuele kennis van wet- en regelgeving met een frisse blik op de advocatuur.

jolien.jpg cv

Jolien Weijers

Meer info

Jolien Weijers

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Jolien zijn veelzijdig. Jolien is een huisadvocaat voor MKB-ondernemers. Voor hen is zij het eerste aanspreekpunt bij uiteenlopende juridische vragen. Daarnaast staat Jolien werknemers bij. Jolien werkt oplossingsgericht, waarbij de belangen van haar klanten centraal staan. Een juridisch advies is geen a-b-c-tje volgens een vast recept. Iedere zaak is anders en vergt een unieke oplossing.

Persoonlijkheid

In het werk kenmerkt Jolien’s persoonlijkheid zich door een enthousiaste en creatieve aanpak, resulterend in eerlijke adviezen waarbij zij geen blad voor de mond neemt. Samen met de klant werkt Jolien naar een praktische en doelgerichte aanpak. Hoe een zaak zich ontwikkelt staat op voorhand niet altijd vast. Dit maakt voorbereiding op de mogelijke vervolgstappen extra belangrijk in de afweging van de ‘juridische route’. Jolien’s werkwijze is no-nonsense, waarbij zij het hoogst mogelijke resultaat voor u als klant nastreeft.

Ervaring

Jolien is in 2010 begonnen als advocaat bij een middelgroot kantoor in Utrecht, waar zij werkzaam is geweest in een algemene commerciële praktijk. Hier heeft zij zich uiteindelijk gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Vanaf 1 januari 2019 is Jolien samen met Barbara BIJ Advocaten gestart.

Voor de specialisatie arbeidsrecht heeft Jolien de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond in 2014. Jolien is aangesloten bij de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Voor het ondernemingsrecht is Jolien onder meer deskundig op het gebied van bedrijven in financiële moeilijkheden. Op dit terrein heeft zij een specialisatieopleiding Insolventierecht voor Curatoren gevolgd.

barbara.jpg cv

Barbara Zwezerijnen

Meer info

Barbara Zwezerijnen

Werkzaamheden

Barbara is sinds jaar en dag de vraagbaak voor veel MKB-ondernemers. Het begint met een gedegen analyse van de feiten. Op basis daarvan kan de beste strategie worden bepaald. De aanpak van Barbara is pragmatisch en gericht op de oplossing. Barbara is ervan overtuigd dat de beste oplossing nooit in de rechtszaal wordt bereikt. Soms kan het niets anders, dan is een procedure de enige oplossing. Dan gaat Barbara er ook voor.

Persoonlijkheid

Barbara is enthousiast en creatief bij het vinden van een oplossing. Barbara is betrokken bij wat er speelt, heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en wil graag voor elke cliënt het maximale eruit halen. Barbara is duidelijk en zal altijd eerlijk kijken naar de kansen en de risico’s.

Ervaring

Barbara is in 1996 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Nederlands Recht) en tevens aan de Rijks Universiteit Leiden (Fiscaal Recht). Ze is haar carrière in 1996 begonnen als (internationaal) belastingadviseur bij Coopers & Lybrand te Amsterdam (tegenwoordig PWC). In september 1998 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur. In 2002 heeft Barbara de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Barbara is op 1 januari 2008 gestart met haar eigen advocatenkantoor (Zwezerijnen Advocatuur). Sinds 1 januari 2019 is zij compagnon bij BIJ Advocaten. Barbara is naast advocaat ook MFN- registermediator.